Fokus na Młodych

Infrastruktura lokalna Infrastruktura lokalna
Hobby Hobby
Covid-19 Covid-19

Chełmińskie Forum Lokalne „FOKUS NA MŁODYCH” to projekt, który został zrealizowany dzięki wsparciu Polsko-Amerykańskiej Fundacji Dzieci i Młodzieży w ramach programu „Fora Lokalne”. Fundacja Odlewnia przy współpracy z Urzędem Miasta w Chełmnie zorganizowała spotkanie, które miało na celu podjęcie dyskusji o przyszłości naszego miasta – o młodych ludziach, ich potrzebach i problemach, a także o wyzwaniach związanych z polityką młodzieżową stojących przed miastem Chełmno. Uczestnikami Forum były osoby, które na co dzień pracują z młodzieżą lub realizują działania, które mają znaczący wpływ na tę grupę młodych osób. Spotkanie zostało podzielone na trzy moduły tematyczne, podczas których uczestnicy poruszali takie tematy jak edukacja, współpraca lokalna na rzecz młodych oraz dostępność infrastruktury, udział w życiu publicznym młodzieży a także możliwościach rozwoju pasji i spędzania czasu wolnego. Celem spotkania było również zwiększenie świadomości wyzwań przed którymi stanęli młodzi ludzie w dobie pandemii Covid-19. Do poprowadzenia modułów zaprosiliśmy naukowców z Uniwersytetu Jagiellońskiego oraz pracowników Urzędu Miasta. Rekomendacje wypracowane podczas Forum będą częścią raportu, który zostanie opublikowany w październiku na profilu społecznościowym Fundacji Odlewnia.

Grantodawcy

Polsko-Amerykańska Fundacja Dzieci i Młodzieży Program "Fora Lokalne"